Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Proti enoumju

Za vas piše:
Matej Kovač
Objava: 23. 11. 2022 / 08:47
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.11.2022 / 07:04
Proti enoumju
Avtor komentarja je Matej Kovač. FOTO: Tatjana Splichal

Proti enoumju

V demokraciji je pomembno, da oblast lahko pokaže, kako konkretno prispeva k povečanju blaginje prebivalstva. Če ne more, uporablja propagando in laži, kar pa ji lahko uspeva le, če obvladuje vodilne medije v državi, če vzpostavi medijsko enoumje.

Robert Golob se je pohvalil, da je njegova vlada »obrnila trende na področju inflacije«, da je bila ob nastopu (njegove) vlade letna inflacija v Sloveniji 10,8-odstotna, konec oktobra pa 9,9-odstotna. To je zavajanje, če ne laž. Golobova vlada je začela z delom 1. junija. Konec meseca maja je bila letna inflacija 8,1-odstotna, konec junija 10,4-odstotna, vrh pa je dosegla avgusta, ko je bila 11,5-odstotna. Visok skok inflacije junija je bil posledica junijske nepremišljene sprostitve cen energentov. Spomnite se samo kaosa na bencinskih črpalkah, ki ga je sprožila Golobova vlada, ko je več dni vnaprej napovedala sprostitev cen.

Vlada se je na tiskovni konferenci pohvalila samo še z dvema konkretnima dosežkoma: da so začeli z odstranjevanjem ograje na meji s Hrvaško ter da so odpovedali pogodbo za nakup oklepnih transporterjev. Umikanje ovir za tihotapljenje migrantov v bogate evropske države prispeva k blaginji tihotapcev, ne pa k blaginji slovenskih državljanov. Prav tako...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh