Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Razpis za odličja in priznanja Slovenskega Cecilijinega društva za leto 2022

Objava: 21. 03. 2022 / 23:32
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2022 / 23:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Razpis za odličja in priznanja Slovenskega Cecilijinega društva za leto 2022
Vabljeni, da v svojem okolju prepoznate in predlagate prejemnike odličij in priznanj. FOTO: Wikipedia

Razpis za odličja in priznanja Slovenskega Cecilijinega društva za leto 2022

V skladu s Pravilnikom o odličjih in priznanjih Slovenskega Cecilijinega društva (v nadaljevanju SCD) SCD objavlja razpis za odličja in priznanja za leto 2022.

Slovensko Cecilijino društvo podeljuje:

  • odličja: zlata Riharjeva plaketa, srebrna Riharjeva plaketa, bronasta Riharjeva plaketa;
  • Riharjeva priznanja: zlato Riharjevo priznanje, srebrno Riharjevo priznanje, bronasto Riharjevo priznanje in Riharjevo priznanje;
  • častno zlato priznanje SCD;
  • častno članstvo SCD.

Merila za podelitev odličij so izjemni ustvarjalni in poustvarjalni dosežki skladateljev, organistov, zborovodij, solistov, izdelovalcev orgel in drugih aktivnih ustvarjalcev v slovenski cerkveni glasbi. Odličja lahko SCD podeli vidnim posameznikom za življenjsko delo. Odličja so izjemoma lahko podeljena tudi za izjemne dosežke pri organizacijskem delu, pri razvijanju novih oblik in vsebin delovanja, pri delu na področju vzgoje in izobraževanja, pri organiziranju strokovno-svetovalnega in mentorskega dela, pri razvijanju sodelovanja s Slovenci v zamejstvu in po svetu, pri raziskovalnem in publicističnem delu v zvezi s cerkvenoglasbenimi deli in pri ohranjanju slovenske cerkvenoglasbene dediščine.

Merilo za podelitev jubilejnih priznanj je ustrezno dokumentirano delovanje v cerkveni glasbi v župniji ali dekaniji, in sicer: Riharjevo priznanje za najmanj 10 let delovanja, bronasto Riharjevo priznanje za najmanj 20 let delovanja, srebrno Riharjevo priznanje za najmanj 30 let delovanja, zlato Riharjevo priznanje za najmanj 40 let delovanja, častno zlato priznanje SCD za 50- ali večletno delovanje v slovenski cerkveni glasbi, v župniji in/ali dekaniji.

Predlaganje in podeljevanje odličij in priznanj je javno.

Predlagatelji prejemnikov odličij in priznanj SCD so lahko posamezniki, člani in organi SCD, župnijski pastoralni sveti, referenti za cerkveno glasbo v dekaniji, župnije in dekanije, ki lahko posredujejo tudi predloge posameznikov, vodij ansamblov, zborov in drugih skupin, ki se ukvarjajo s cerkveno glasbo.

Rok za oddajo predlogov za podelitev Riharjevih odličij in priznanj organisti, pevci in drugi posredujejo svojemu župniku ali dekanijskemu referentu za cerkveno glasbo praviloma do četrtka, 30. junija 2022.

Seznam predlogov prejemnikov odličij in jubilejnih priznanj na predpisanih formularjih posreduje dekanija izvršnemu odboru SCD najkasneje do četrtka, 1. septembra 2022. Predloge naj predlagatelji pošljejo na naslov Slovensko Cecilijino društvo, Štula 23, 1210 Ljubljana Šentvid, ali po elektronski pošti na e-naslov info@scd.si do četrtka, 1. septembra 2022, s pripisom »Razpis za odličja in priznanja SCD«. Obravnavani bodo pravočasno prispeli predlogi, ki bodo ustrezali kriterijem iz pravilnika.

O podelitvi odličij in priznanj odloča IO SCD oziroma tričlanska komisija, ki jo za štiri leta imenuje IO SCD. Odličja bodo podeljena na Dnevu slovenskih cerkvenih glasbenikov 2022. Jubilejna priznanja bodo dekani oziroma dekanijski referenti za cerkveno glasbo in župniki podelili na primernih cerkvenih slovesnostih oziroma slavnostnih prireditvah v župniji oziroma dekaniji prejemnika do konca cerkvenega leta.

Celoten razpis s prilogami, obrazci in Pravilnikom o odličjih in priznanjih SCD se nahaja na spletni strani društva.

Vabljeni, da v svojem okolju prepoznate in predlagate prejemnike odličij in priznanj. Številni cerkveni glasbeniki, ki pomembno in že vrsto let umetniško in požrtvovalno prispevajo k bogati glasbeni podobi slovenskega cerkvenega prostora, si zaslužijo, da se njihovo delo ustrezno ovrednoti in nagradi.

Kupi v trgovini

Cerkveni glasbenik
39,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh