Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rižota

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 16. 11. 2022 / 07:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2022 / 11:39

Rižota

Rižota
Rižota, Kuha Marko Čižman. FOTO: Tatjana Splichal

Čebulo olupimo in sesekljamo ter popražimo na 5 žlicah olja. Ko čebula začne rumeneti, dodamo piščanca, narezanega na drobne koščke. Ko meso posivi, dodamo riž (po 1 prgišče na osebo) in ga pražimo, da postekleni. Dodamo na drobne kocke narezano papriko in paradižnik, naribano korenje, grah in solimo z 1,5 žličke soli. Dobro premešamo in zalijemo z vodo (za debelino 2 prstov nad rižem). Pokrijemo in kuhamo. Ko voda zavre, poizkusimo, ali je rižota dovolj slana, in jo po potrebi dosolimo. Kuhamo 20–30 minut. Vmes nekajkrat premešamo. Ko je riž kuhan, pokrito posodo odstavimo, dodamo sesekljan peteršilj in pustimo nekaj minut, da riž veže preostalo vodo. Postrežemo na krožnikih in okrasimo s češnjevimi paradižniki.

Še namig: Rižoto po želji potresemo z naribanim sirom ali parmezanom. V primeru, da namesto piščančjih prsi ali piščančjih stegen brez kosti kupimo piščančja stegna s kostjo, meso obrežemo. Kosti pa skupaj z nekaj jušne zelenjave skuhamo v odlično juho.

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh