Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rižota in gin

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 16. 11. 2022 / 07:59
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2022 / 11:51

Rižota in gin

Rižota in gin
Marko Čižman, kuharski recepti, vroči gin. FOTO: Tatjana Splichal

Za okras kozarcev prihranimo pomarančno lupino.

Pripravimo vžigalnik.

Jabolčni sok in ožete pomaranče zavremo. Odstavimo s plošče in dodamo nageljnovi žbici (klinčka), ščepce cimeta, premešamo in pustimo stati vsaj 5 minut.

Posebej zavremo v manjši posodici 2 l gina. V vsak kozarec (okrašen z rezino pomarančne lupine) nalijemo 1 dl vročega soka. Na kozarec položimo veliko žlico, nanjo nalijemo vroč gin, zažgemo in prekucnemo v kozarec. Preostali gin dolijemo v vse kozarce enako.

Še namig: Pomarančno lupino narežemo na krhlje. Odrežemo ožeto plast, tako da je notranji del pomaranče bel. Malo pred vrhom lupine z nožem poševno zarežemo v beli del, da ga laže zataknemo za rob kozarca.

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh