Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S. Karla Milić (1941–2022)

Za vas piše:
Milan Kšela
Objava: 28. 07. 2022 / 08:18
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2022 / 09:07
S. Karla Milić (1941–2022)
s. Karla Milić. FOTO: osebni arhiv

S. Karla Milić (1941–2022)

Brežiška župnijska skupnost ne bi bila to, kar je, če ne bi s. Karla s svojo prisotnostjo vse to obogatila. Z Božjo pomočjo je vpletla vse svoje talente v vsak dan in se aktivno vključevala v vse pore krščanskega življenja v župniji.

Bila je članica redovne družbe Hčera usmiljenja sv. Frančiška III., ki jo je ustanovila sestra Marija Petkovič v mestu Blato na otoku Korčuli. Ustanoviteljico je zdaj že sv. papež Janez Pavel II. ob svojem tretjem obisku na Hrvaškem v letu 2003 razglasil za blaženo. Ob prihodu v Brežice je bilo sestri Karli 29 let. Rodila se je 27. avgusta 1941 v Gornjem Vakufu v Bosni in Hercegovini.

Nobeno dogajanje v župniji ne bi bilo to, kar je bilo, če ne bi Karlina skrbna in ustvarjalna roka razporedila šopkov in ikeban, poskrbela za urejenost oltarjev in mašniških oblačil.

In če pomislimo, koliko otrok, sedaj so že tudi sami starši, se s toplino v srcu spominja »tete« Karle, ki jih je previjala, hranila in vzgajala. Težko je našteti vse, kar je naredila s. Karla, za kar smo ji iz srca hvaležni. Naj ji Gospodar življenja obilno poplača.

Bog, ki je gospodar našega življenja, je s. Karlo poklical k sebi na praznik Gospodovega vnebohoda. »Tako vas je vstali Zveličar...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh