Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Sanjala sem življenje«

Edvard Kovač
Za vas piše:
Edvard Kovač
Objava: 15. 03. 2023 / 09:38
Oznake: Dogodek, Knjiga
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2023 / 13:00
»Sanjala sem življenje«
SNG Drama, Gospa Dalloway, po romanu Virginije Wolf, Vojko Zidar, Saša Mihelčič, Saša Tabakovič. FOTO: SNG DRAMA/PETER UHAN

»Sanjala sem življenje«

Ob premieri dela Gospa Dalloway v ljubljanski Mali drami.

Zagrebški gledališčnik in pisatelj Tomislav Zajec je naredil avtorsko priredbo znamenitega romana Virginie Woolf Gospa Dalloway. Znana angleška pisateljica velja za eno izmed avtoric, ki je med obema vojnama uveljavljala moderni roman. Prepustila se je »toku svoje zavesti«, ki ji je narekoval zgodbo, v kateri se prepletajo spomini na pretekle dogodke, a tudi upanje za sedanji trenutek. Prav tako pa se notranje življenje srečuje z resničnimi dogodki in ljudmi okoli nje.

Postavitev takšnega romana na oder je smelo dejanje. Pri izdelavi dokončnega besedila sta sodelovala tudi režiser Peter Petkovšek in dramaturginja Eva Kraševec. Njihovo sodelovanje je bilo zelo uspešno, kajti gledalec zlahka sledi pripovedništvu Virginije Woolf, ki v prijateljski družbi naznanja in ustvarja lik gospe Dalloway. Sčasoma začutimo, da ne gre za dve osebi, ampak za eno samo, saj se pisateljica poistoveti s svojo junakinjo. To dvojno vlogo hkrati odlično zaigra Maša Derganc.

Avt...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh