Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Saša in Slavko Štern: Novo šolsko leto gradnje odnosov

Za vas piše:
Marjeta Bec
Objava: 02. 09. 2021 / 13:50
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 13:56
Saša in Slavko Štern: Novo šolsko leto gradnje odnosov
Tatjana Splichal

Saša in Slavko Štern: Novo šolsko leto gradnje odnosov

S 1. septembrom novega šolskega leta ne začenjajo le šolarji, temveč tudi vsi zakonci, ki se srečujejo v zakonskih skupinah. Te delujejo po vsej Sloveniji; nekatere v okviru župnij, druge pa pod okriljem različnih organizacij, kot so na primer Družina in Življenje, Najina pot, Marijino delo, Družine za Kristusa ... Zakonca Saša in Slavko Štern sta izkušen voditeljski par, zato sta odlična sogovornika za vsa vprašanja, povezana z zakonskimi skupinami.

Saša in Slavko, nam lahko najprej povesta, kako in kdaj sta se znašla v zakonski skupini?

Midva sva se vključila v zakonsko skupino v prvem letu zakona, pred 30 leti. Vital Vider, eden od začetnikov zakonske pastorale v Sloveniji, naju je sprejel v novonastajajočo zakonsko skupino, v kateri so vsi pari hodili že prej v šolo za zakon, midva pa ne. Kljub temu so naju zelo lepo sprejeli in sva se počutila dobrodošla. To je bilo dragoceno še zlasti zato, ker ponudbe takrat ni bilo veliko. Nisva se še zavedala pomena mesečnih srečanj za najin odnos, sva si ga pa želela poglabljati in se družiti s podobno mislečimi zakonci.

Pred dobrimi desetimi leti pa sva se na seminarju srečala z Družino in Življenjem, kar nama je spremenilo življenje. Čutila sva veliko željo, da bi postala del te zgodbe, in z veseljem sodelujeva.

Kaj vama je kot mladima zakoncema dala zakonska skupina? Bi bil vajin zakon brez vključenosti v skupino drugačen?

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh