Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se nam bo po predsedniku Pahorju kolcalo?

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 07. 10. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2022 / 12:58
Se nam bo po predsedniku Pahorju kolcalo?
Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal

Se nam bo po predsedniku Pahorju kolcalo?

Ponuja se sedem sodržavljanov, ki se čutijo sposobne in poklicane nas voditi in predstavljati naslednjih pet let. So odraz razmer, v katerih živimo. Žalostno je, da med njimi ni strankarskih prvakov.

Volitve so nepredvidljive in poraz pomeni politični zaton. Tega si, razen intrigantov, stricev a la Kučan, ne morejo privoščiti. Zato in zaradi politične higiene ne bi bilo slabo, če bi za predsednika republike predpisali minimalno spodnjo starost. Kandidat bi moral obvezno predložiti tudi psihofizično spričevalo. Nekateri, ki so že odpadli, se kot taki nikoli ne bi smeli pojaviti. Odveč ne bi bilo tudi nravstveno spričevalo, ki bi vsebovalo tudi podatke o sodelovanju z nekdanjo Udbo. Tudi taki so (bili) med kandidati.

Vsak se bo svobodno osebno odločil, komu bo dal glas.

Vsak se bo svobodno osebno odločil, komu bo dal glas. Ne glede na to nimamo do vseh enakega odnosa. Zaradi prestanega konkretnega nasilja me je strah, čeprav je zdravnica, vodilne anticepilke. Tudi dr. Mengele, ki je delal poizkuse na živih taboriščnikih, je bil zdravnik. Prav nič nisem navdušen niti nad Milanom Brglezom. Z znamenitim opravičevanjem povojnih poboj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh