Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Selfi z Jezusom

Objava: 04. 04. 2022 / 21:48
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2022 / 22:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Selfi z Jezusom
Ali bi danes Jezus na sprejemu namesto oljčnih vejic videli pametne telefone, fotoaparate in kamere? FOTO: Tatjana Splichal

Selfi z Jezusom

Gotovo bi veliko ljudi želelo pozdraviti Jezusa, če bi se napovedal, da pride ponovno v človeški podobi. Kako bi mu pripravili sprejem?

Ali bi danes na sprejemu namesto oljčnih vejic videli pametne telefone, fotoaparate in kamere? Potekala bi bitka za selfi z Jezusom. Ko pa bi se Jezus na množico ozrl, bi v njej lahko opazil, kako se vsak posebej ukvarja le s svojo sliko, on pa ostaja neopažen.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 4/2022.

Cvetna nedelja je torej priložnost, da se slikamo z Jezusom in to delimo naprej v svojem življenju. Jezus naj ne ostane samo na sliki; če mu le odpremo vrata, vstopi tudi do našega srca.

Pozdravimo ga z oljčnimi vejicami

Po starodavnem običaju ga danes, na cvetno nedeljo še vedno pozdravljamo z oljčnimi vejicami. Na Tolminskem jih povežemo skupaj v »kaštrona«, ki vsebuje tudi šibe. Te služijo za blagoslov živine ob začetku pašne sezone. Naši predniki so se zavedali pomena Jezusovega blagoslova ljudi, pa tudi živine.

Živimo v času, ko družba pozdravlja le popularne zvezdnike, pozablja oziroma sramuje pa se zapuščenih, odrinjenih, osamljenih.

Za cvetno nedeljo imamo tudi danes možnost pozdraviti in počastiti Jezusa. Svojim staršem smo lahko hvaležni, ker so nam predstavili prijatelja, ki sicer, ker jezdi le na osličku, ni več popularen. Živimo namreč v času, ko družba pozdravlja le popularne zvezdnike, pozablja oziroma sramuje pa se zapuščenih, odrinjenih, osamljenih. Prav po teh in v teh lahko srečamo Njega, ki je resnično pravi prijatelj, ki nas nikoli ne razočara, nikoli ne zapusti in nikoli ne obupa nad nami.

V tej zmedi prav lahko spregledamo pravega prijatelja, ki deli blagoslov in obljublja večno življenje.

Slika z Jezusom na vsakodnevnem »profilu«

Živimo v času, ko imamo veliko prijateljev. Brez truda nam ti nekritično delijo slike in podeljujejo všečke. V tej zmedi pa prav lahko spregledamo pravega prijatelja, ki deli blagoslov in obljublja večno življenje. Naj bo naša slika z Jezusom na našem vsakodnevnem »profilu«. Tudi če to slika ne bo dobila veliko »všečkov«, se potrudimo, da tudi našim zanamcem ostane živa vez med nami in Njim.

Barbara in Florjan Leban iz župnije Tolmin sta starša petih otrok.


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 4/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh