Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skrivnostnost Vatikana je izgovor lenih novinarjev

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 24. 05. 2022 / 23:28
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2022 / 23:44
Skrivnostnost Vatikana je izgovor lenih novinarjev
John Allen. FOTO: Tatjana Splichal

Skrivnostnost Vatikana je izgovor lenih novinarjev

Ameriški vatikanist John Allen o značilnostih dobrih poročevalcev iz Vatikana, spremembah v večnem mestu, delitvah v (ameriškem) katoliškem svetu in prihodnosti vesoljne Cerkve.

John Allen ml. je ameriški urednik in lastnik novičarskega spletnega medija Crux s sedežem v Rimu. Občasno za televizijo CNN komentira vprašanja, povezana z Vatikanom, in s prispevki sodeluje v največjih ameriških dnevnih časopisih. Pogovor z Allenom, ki ga je ob praznovanju 70-letnice Družine naš tednik v sodelovanju s koordinacijo katoliških medijev pri Slovenski škofovski konferenci gostil za predavanje o vlogi katoliških medijev, smo pripravili ob nedelji sredstev družbenega obveščanja.

Iz svoje dolge vatikanske kariere kot izstopajoč trenutek omenja dogajanje ob smrti Janeza Pavla II., ko je med komentiranjem papeževega pogreba za CNN začel jokati. »Christiane Amanpour me je vprašala, zakaj se tako odzivam. Odgovoril sem, da sem se zavedel, da bom zadnjič oblikoval stavek o Janezu Pavlu v sedanjiku,« nam je povedal. Spomni se tudi kakšnega nadrealističnega dogodka, kot je bil tisti na enem od številnih papeževih potovanj: nuncij v Azerbajdžanu je svoj pozdravni govor...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh