Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupaj lahko premaknemo stvari naprej

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 06. 07. 2022 / 08:18
Oznake: Papež, Škof
Čas branja: 11 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 08:25
Skupaj lahko premaknemo stvari naprej
Srečanje slovenskega vodstva SŠK s papežem Frančiškom. FOTO: osebni arhiv

Skupaj lahko premaknemo stvari naprej

Spremembe ne prihajajo zgolj z novimi ljudmi, temvečs spremenjenimi osebami, ki so svobodne in niso vezane na kariero, čast in oblast, je v pogovoru povedal predsednik SŠK, novomeški škof Andrej Saje.

Kot smo v Družini že poročali, je novo vodstvo Slovenske škofovske konference (SŠK) v ponedeljek in torek, 13. in 14. junija, obiskalo nekatere urade Svetega sedeža. SŠK so zastopali njen predsednik novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje, podpredsednik soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf in član Stalnega sveta SŠK celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž. O vsebinskih poudarkih obiska na Državnem tajništvu, nekaterih dikasterijih, srečanju s p. Hansom Zöllnerjem in zasebni avdienci pri papežu Frančišku smo se pogovarjali s predsednikom SŠK, novomeškim škofom Andrejem Sajetom.

Obisk v Vatikanu ni bil v sklopu rednih obiskov, poimenovanih ad limina. Kaj je bil vzrok obiska novega vodstva SŠK na Državnem tajništvu, dikasterijih in pri papežu Frančišku?

V preteklem letu sva bila imenovana dva nova škofa, v Celju in v Novem mestu, poleg tega smo spomladi v Slovenski škofovski konferenci (SŠK) imeli volitve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh