Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupaj v novo leto

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 03. 01. 2023 / 13:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.01.2023 / 14:17
Skupaj v novo leto
Ana Rupar. FOTO: Lucia Jerman

Skupaj v novo leto

Menjava koledarja je za marsikoga priložnost za revizijo starega in načrtovanje novega leta. Novoletne zaobljube naj bi poznali že več tisoč let, a kljub vsakoletnemu navdušenju so v večini obsojene na propad. Več kot polovica jih prizna, da so obupali že pred koncem januarja.

»Nihče se ne more spopadati z življenjem sam zase,« v okrožnici Vsi smo bratje piše papež Frančišek. Za vztrajnost se po pomoč lahko obrnemo k posrednikom v nebesih. Redovnice Božje Matere usmiljenja, med njimi sv. Favstina Kowalska, so imele navado, da so na novoletni dan izžrebale letnega zavetnika. Svojega za leto 2023 na Aleteia.si lahko odkrijete tudi sami.

Sveti oče pa ni imel v mislih (le) nebeških sopotnikov, temveč predvsem zemeljske. Rastemo lahko le v odnosu z drugimi, skupnost nas podpira in spodbuja pri gledanju naprej. Pomembno je sanjati skupaj! Zavedanje, kako zelo potrebujemo drug drugega, je tudi največji nauk dediščine pandemije, je spomnil v letošnji poslanici za svetovni dan miru. Nebeški »zavezniki« so nam tako lahko tudi v pomoč, da bi vero, o kakršni pričuje tudi Nina Ivanič, videli predvsem kot odnos.

Želim vam blagoslovljeno, srečno, zdravo, uspešno in odnosov polno novo leto!

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh