Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slavko Jerič: "Ne morem, da se ne bi malo poigral s številkami."

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 24. 02. 2022 / 15:29
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 24.02.2022 / 15:35
Slavko Jerič:  "Ne morem, da se ne bi malo poigral s številkami."

Slavko Jerič: "Ne morem, da se ne bi malo poigral s številkami."

Slavko Jerič je res vsestranski novinar. Čisto svoj intervju bi z njim lahko naredili o knjigi Čista desetka, enega o projektu Beseda leta, pa o podkastu SOS odmev ... Tokrat smo se pogovorili ob okrogli, 200. epizodi podkasta Številke, v katerem prepleta znanja iz obeh fakultet, na katerih je diplomiral – matematike in psihologije.

Podkastu Številke ste izbrali široko vodilo: Od športa do znanosti, od veselja do vesolja. Kako izberete, katero osebo boste povabili?

Vodilo izhaja iz tega, da me res veliko stvari zanima. Prvotno še vedno delujem kot športni novinar, izredno me zanima vesolje, pa ljudje, njihove osebne zgodbe, kaj jih je vodilo, kaj se z njimi zanimivega dogaja. Včasih je v ospredju dogodek in poiščem človeka, ki je pripravljen kaj povedati. Včasih pa je človek zanimiv in ga povabim, ko se mu kaj pomembnega zgodi. Tako v 199. epizodi gostuje Tadeja Brankovič, ki je izdala knjigo, kar je ravno sovpadlo z olimpijskimi igrami. Ob obeh dražljajih je bilo vabilo zame kar logično.

Miha Šalehar, ki je bil vaš gost v 50. epizodi, je rekel, da je najtežje intervjuvati novinarje. Vi ste jih gostili že veliko. Se strinjate?

Ponavadi pri novinarjih niti ni tako težko, ker vem, da znajo govoriti. Kar nekaj gostov je bilo strokovnjakov, ki nimajo p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh