Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija – cvetoča dežela

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 03. 11. 2021 / 12:01
Čas branja: 15 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2021 / 12:07
Slovenija – cvetoča dežela
Tatjana Splichal

Slovenija – cvetoča dežela

Marjan Batagelj že dobrih deset let upravlja Postojnsko jamo. V tem času ji je uspel povrniti nekdanjo slavo in jo postaviti med najbolj zaželene svetovne turistične destinacije. Po 307 dneh zaprtja zaradi pandemije so septembra vendarle (po izračunih bi jo morali eno leto prej) pričakali 40-milijonto obiskovalko. V Postojni je gostil Dneve slovenskega turizma, kjer so se zbrali vsi, ki v tej državi odločajo o razvoju te panoge.

Gospod Batagelj, Postojnsko jamo vodite, upravljate že dobrih deset let. Je še vedno izziv?

Postojnska jama je zame vedno izziv, se je pa družba na splošno v teh desetih letih zelo spremenila. Pomen naravne in kulturne dediščine ima še večjo vlogo, predvsem pa pri tem delu opravljamo tudi poslanstvo z vidika človeštva; čim več bomo ohranili narave, tem več je bo ostalo za prihodnje rodove. Ne gre samo za kopičenje stvari, v zadnjem času gre predvsem za trajnostni razvoj.

V teh desetih letih, odkar jo upravljate, jama ni več samo lepa jama, ampak je nekaj več, je park Postojnska jama.

Velikokrat se je o Postojnski jami govorilo kot o točki doživetja. Šel si v jamo, jo občudoval, rekel, da je fantastična, in šel naprej. V preteklosti je bila narejena ena zelo velika napaka, in sicer, da se je o Predjamskem gradu, ki je samo 10 kilometrov stran, govorilo kot o povsem ločeni destinaciji, tam nekje. Za tujega gosta je ta pro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh