Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Služabnica ubogih in služabnica usmiljenja«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 27. 04. 2022 / 21:58
Oznake: Svetniki
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.04.2022 / 23:01
»Služabnica ubogih in služabnica usmiljenja«
Ana Rosa Gattorno. FOTO: splet

»Služabnica ubogih in služabnica usmiljenja«

Blažena Ana Rosa Gattorno, žena, mati, redovna ustanoviteljica »Živeti za Boga, umreti zanj in preživeti življenje iz ljubezni. Molitev je ključ do milosti: odpira Gospodove zaklade. Bodite ponižne, pomislite, da ste zadnja in najbolj ubogaod vseh bitij, ki služijo Cerkvi ... in imajo milost, da so njen del. Moja ljubezen! Kako čutim, da me žge želja, da bi te vsi spoznali in ljubili; rada bi pritegnila ves svet, vsem dajala, vsem pomagala ... Rada bi stekla povsod in glasno kričala, da bi te vsi začeli ljubiti.«

Ime: Njena krstna imena so Rosa Marija Benedikta. Latinska beseda rosa pomeni »roža«, tudi »lilija«. Benedikta pa izhaja iz latinske besede benedictus »blagoslovljen« oz. iz bene dicere »lepo govoriti, hvaliti; blagoslavljati«.

Redovno ime: Ana Rosa.

Rojena: 14. oktobra 1831.

Kraj rojstva: Genova, največje pristaniško mesto na severu Italije.

Umrla: 6. maja 1900.

Kraj smrti: Rim, Italija.

Družina: Rodila se je v bogati in pobožni družini očetu Frančišku in materi Adelajdi, roj. Campanelli. Imela je še pet bratov in sester. Odraščala je v varnem domačem okolju in se, kot je bila navada pri premožnih družinah, šolala doma. Bila je mirna, prijazna, pobožna in radodarna do ubogih.      

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh