Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rostbif s hitro praženim krompirjem in paradižnikovo solato

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 28. 07. 2022 / 07:22
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2022 / 07:31
Rostbif s hitro praženim krompirjem in paradižnikovo solato
Rostbif s hitro praženim krompirjem in paradižnikovo solato. FOTO: Tatjana Splichal

Rostbif s hitro praženim krompirjem in paradižnikovo solato

Sestavine za 4 osebe

500 g govejega rostbifa

8 krompirjev

1 čebula

5 paradižnikov

paprika v prahu

sol

olje

kis


Surov krompir operemo, olupimo, narežemo na pol in nato na tanke rezine, te pa še grobo sesekljamo. Čebulo očistimo, sesekljamo in popečemo na 6 žlicah olja. Ko čebula zarumeni, dodamo grobo sesekljan surov krompir, dobro premešamo, primešamo ½ žličke soli, ¼ žličke paprike v prahu in ga 25 minut pokritega dušimo. Vmes nekajkrat dobro premešamo. Medtem narežemo meso na ½ cm debele zrezke, jih prelijemo s 4 žlicami olja, osolimo s ½ žličke soli, dobro premešamo in pustimo počivati. Paradižnike očistimo in narežemo na tanjše rezine. Prelijemo jih z mešanico (½ dl vode, ½ dl kisa, 3 žlice olja (lahko tudi oljčnega), ¼ žličke soli) ter premešamo. Meso popečemo na ponvi ter postrežemo s krompirjem in solato.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh