Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sporočilo upanja in poguma iz Tokia v svet

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 09. 2021 / 09:45
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 09:51
Sporočilo upanja in poguma iz Tokia v svet
Slovenska ekipa na paraolimpijskih igrah v Tokiu. Zadaj od leve proti desni: Franček Gorazd Tiršek, Luka Trtnik, Tim Svenšek Žnidaršič, Dejan Fabčič. Spredaj: Anej Doplihar, Franc Pinter, Henrik Plank / Vid Ponikvar/Sportida

Sporočilo upanja in poguma iz Tokia v svet

Paraolimpijske igre na Japonskem so bile rekordne, polne navdihujočih zgodb in uspešne tudi za slovensko odpravo

Vselej sem tako navdihnjen in navdušen nad pogumom paraolimpijskih športnikov,« je ob začetku drugega dela letošnjega športnega spektakla v Tokiu, paraolimpijskih iger za športnike invalide, vsem udeležencem zaploskal upokojeni jamajški atletski velikan Usain Bolt.

Paraolimpijske igre v Tokiu niso bile le skrajno drugačne od vseh prejšnjih, zaradi pandemije seveda, temveč tudi rekordne. Udeležili so se jih 4403 parašportniki, pred tem se je z največjim številom udeležencev (4328) lahko pohvalil Rio 2016. Rekordna je bila tudi zastopanost žensk – 1853, kar je več kot desetinsko povečanje v primerjavi z Riom. »Čeprav se še vedno ne moremo bahati z enakopravnostjo spolov, pa gremo v pravo smer, saj se je število športnic v primerjavi z igrami v Sydneyju 2000 skoraj podvojilo,« je zadovoljno ugotavljal predsednik Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC) Andrew Parsons.

Pinter osmič, Fabčič še v tretjem športu

Slovensko zastopstvo je šte...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh