Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Številke Jezusa niso skrbele

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 21. 07. 2022 / 22:46
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2022 / 23:03
Številke Jezusa niso skrbele
Philip Yancey. FOTO: Marjan Pogačnik

Številke Jezusa niso skrbele

Philip Yancey, ameriški novinar in krščanski pisec, o izkušnji odraščanja v toksični protestantski cerkvi in težkem otroštvu, Jezusovi milosti, izvirnosti in nepredvidljivosti ter (ne)privlačnosti Cerkve.

Philip Yancey je ameriški novinar in priljubljeni pisec. Med njegovimi 25 poljudnimi teološko-duhovnimi knjigami so nekatere uspešnice; v angleščini so izšle v nakladi več kot 15 milijonov izvodov, njegova dela pa so bila prevedena v štirideset jezikov, med drugim tudi v slovenščino. Z njim smo se pogovarjali, ko je konec aprila na povabilo evangelijskih kristjanov v društvu Zaživi življenje obiskal Slovenijo in predaval v Antonovem domu na Viču.

Nekateri slovenski bralci vas morda še ne poznajo dobro. Kaj je v jedru vašega sporočila?

Odrastel sem na jugu ZDA v toksični, fundamentalistični in rasistični cerkvi. Uporabljal sem sicer besede milost, ljubezen in Bog, a imel sem podobo Boga, ki kot velik policaj v nebesih čaka, koga bi udaril. Kot novinar sem se odločil, da bom skušal razumeti in ubesediti, kaj je od moje izkušnje v cerkvi vredno ohraniti, kaj pa je bolje zavreči. Tako se veliko mojih knjig začne z vprašanjem. Knjiga, ki je izšla letos v slovenščini...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh