Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sv. Bonaventura, največji um 13. stoletja

Objava: 06. 10. 2021 / 13:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.10.2021 / 13:31
Sv. Bonaventura, največji um 13. stoletja
Na okrogli mizi v atriju frančiškanskega samostana so ob moderiranju br. Mirana Špeliča sodelovali poznavalci antične misli Gorazd Kocijančič, Marianne Schlosser in William Short. / K. H.

Sv. Bonaventura, največji um 13. stoletja

Ob 800. obletnici rojstva sv. Bonaventure mednarodna konferenca in delavnice

Ob 800. obletnici sv. Bonaventure je bilo v Ljubljani dvodnevno teološko-filozofsko dogajanje: po četrtkovi (30. septembra) delavnici in okrogli mizi je bila v petek, 1. oktobra, v dvorani Teološke fakultete še mednarodna konferenca s 15 predavatelji iz sedmih držav.

V četrtek, 30. septembra, je bila v dvorani minoritskega samostana (na Trubarjevi ulici) delavnica, ki jo je vodil frančiškan William Short iz rimskega kolegija. V prvem delu večera sta Jan Dominik Bogataj OFM in prevajalka Nena Bobovnik ob moderiranju Mirana Špeliča OFM – vsi trije so tudi organizatorji mednarodne konference – predstavila dve novi knjigi Bonaventurovih del, prevedenih v slovenščino: prva je Sv. Bonaventura: Kako se različne umetnosti zvajajo na teologijo in mistični traktat O trojni poti, spremno besedo je napisal Branko Klun, prevedla jo je Nena Bobovnik, druga pa Brevilokvij v prevodu Jana Dominika Bogataja. Obe knjigi je izdala založba Brat Frančišek.

Na okrogli mizi v atriju fra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh