Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Sveta Terezija (Avilska) 19. stoletja«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 23. 02. 2022 / 16:23
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2022 / 16:28
»Sveta Terezija (Avilska) 19. stoletja«

»Sveta Terezija (Avilska) 19. stoletja«

Blažena Marija Jezusova Deluil-Martiny, redovna ustanoviteljica »Še eno srce, ki ljubi Jezusa, še ena duša, ki ga časti in se mu posveča, še ena usta, ki ga oznanjajo in častijo, še en duh, ki ga premišljuje in se napolnjuje z njegovo navzočnostjo. Za vse te stvari je vredno preliti svojo kri. Drugi bodo morda rekli, da je to dejanje norosti – a prvi zgled take norosti je Jezus: to je ista norost, zaradi katere je Beseda prišla na svet kot človek, ista norost, ki se je ponižala v Nazaretu in prelila kri v Getsemaniju. To je ista norost, ki se je podarila na Kalvariji in po njegovi smrti – ranila njegovo srce, da je pustil teči svojo Sveto kri in širil svojo Ljubezen.«

Ime: Njena krstna imena so Marija Karolina Filomena. Karolina je izpeljanka iz starovisokonemške besede karl v pomenu »mož, soprog«, Filomena pa je sestavljena iz starogrških besed philein in menos v pomenu »ki močno ljubi« ali »ki je močno ljubljena«.

Redovno ime: Marija Jezusova.

Rojena: 28. maja 1841.

Kraj rojstva: Pristaniško mesto Marseille na obali Sredozemskega morja na jugu Francije.

Umrla: 27. februarja 1884.

Kraj smrti: Marseille.

Družina: Rodila se je v bogati in ugledni družini očetu Pavlu, uspešnemu odvetniku, cenjenemu zaradi razumnosti, poštenosti, vere in dobrodelnosti. Mati Anaida Marija Frančiška je izhajala iz plemenite provansalske družine Solliers. Bila je prvorojenka med petimi otroki, imela je še brata in tri sestre.

Mladost: Bila je rado...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh