Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tadej Ložar: Resnica evangelija se mora dotakniti vseh

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 11. 05. 2022 / 12:32
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2022 / 12:36
Tadej Ložar: Resnica evangelija se mora dotakniti vseh
Kako kot kristjan zagovarjati svoja stališča na družbenih omrežjih?

Tadej Ložar: Resnica evangelija se mora dotakniti vseh

Tadej Ložar je kaplan na Igu, doma iz Župnije Dol pri Ljubljani. V duhovnika je bil posvečen leta 2019. Je pravi knjižni molj in dejaven uporabnik družbenih omrežij, rad pa je tudi v družbi ljudi. Meni, da sta njegova dolžnost in odgovornost, da tudi prek družbenih omrežij oznanja Kristusov evangelij.

Družbena omrežja nam omogočajo, da naša sporočila dosežejo širok krog ljudi. Kot vsaka dobra stvar, imajo tudi družbena omrežja kakšno negativno stran. Stranski učinek objav na družbenih omrežjih so lahko žaljiv način komuniciranja, skrajna stališča in osebni napadi, s katerimi se soočajo tudi današnji kristjani, ki v luči evangelija objavljajo svoja stališča.

Zakaj se vam zdijo družbena omrežja primerna platforma, kjer naj kristjan izraža svoja družbenopolitična mnenja in stališča?

To se mi ne zdi le primerno, ampak tudi nujno. Kristjani smo del družbe, v kateri živimo. Naša naloga je, da prispevamo k bolj pravičnemu družbenemu redu, rešitve pa presojamo v duhu evangelija oziroma cerkvenega učenja. Težava slovenskega katoličana je, da se hitro ustraši in umakne, rekoč: »Saj se s tem ukvarjajo drugi.« Druga težava, ki jo vidim, pa je nepoznavanje družbenega nauka Cerkve. Pri tem vprašanju je odgovornost tudi na strani nas, teologov in duhovnikov,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh