Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Tudi jaz sem Slovenec«

Za vas piše:
Andreja Hergula
Objava: 10. 11. 2021 / 10:11
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2021 / 10:30
»Tudi jaz sem Slovenec«

»Tudi jaz sem Slovenec«

Kenijski duhovnik Imo Donald s pomočjo Slovenske karitas kenijske družine oskrbuje s kozami. Te so za njihovo nomadsko prebivalstvo zelo dragocene, saj jim dajejo mleko in hrano, če jih prodajo, pa si priskrbijo denar za šolanje in zdravstveno oskrbo.

Slovenijo je obiskal katoliški duhovnik Imo Donald iz Kenije, natančneje iz Turkane, pokrajine z ogromnim, 290 kilometrov dolgim jezerom. Slovenijo naravnost obožuje in v šali zatrdi, da je Slovenec tudi sam. V odlični slovenščini nam našteje vse kraje, ki jih je v enotedenskem bivanju pri nas obiskal: Gorje, Bled (ki ga z dobrima dvema kilometroma dolžine označuje za jezerce), Brezje, Zagradec, Žužemberk in Ljubljano. Ker je Turkana zelo reven predel Kenije, se je duhovnik Donald, ki dobro pozna stiske kenijskih družin in jim pomaga, povezal s Slovensko karitas, ki ga podpira pri humanitarnem in razvojnem delu v župniji.

Do sedaj ste že malce spoznali Slovenijo. Kaj vam je tu najbolj všeč?

Slovenijo imam rad zaradi ljudi. Do mene so zelo dobri, podpirajo me in tudi obiskujejo. Moram pa reči, da jo imam rad poleti in spomladi. Zdaj, tik pred zimo, je zame vreme premrzlo, nadvse neugodno. (smeh)

Katere razlike ste opazili med ken...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh