Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ukrajinske gostje o svoji izkušnji

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 16. 06. 2022 / 06:57
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 13:44
Ukrajinske gostje o svoji izkušnji
Prijetna in varna otroška soba za Mašo. FOTO: Mitja Markovič

Ukrajinske gostje o svoji izkušnji

Najprej moramo povedati, da je Slovenija zelo lepa dežela. Narava je izjemno lepa, veliko je hribov; od tam, kjer prihajamo me, smo navajene ravnine. Predvsem pa so zelo prijazni ljudje. Vsi sodelavci župnije so nam na razpolago, nam pomagajo, zelo so dobri do nas.

Mitja nam zelo pomaga. On je uredil vrtec za Mašo – vrtec v našem domačem kraju je sedaj porušen. Pomagal nam je tudi spraviti Mašo k zdravniku, ko je zbolela. Hodi z nami na upravno enoto, na banko in podobno. Hvaležne smo mu, da se z nami pogovarja v slovenščini. To nas zelo motivira, da postajamo v vašem jeziku vedno boljše. Sicer pa hodimo tudi k pouku slovenščine v Celje.

Mitja smo vzele čisto za svojega. Včasih gremo tudi k maši. Zelo lepo je, ko pri maši igra na kitaro. Imamo veliko srečo, da nas je z vsem srcem sprejel. Maša ves dan govori Mitja, Mitja, Mitja! Zjutraj ga kliče, še preden gre v vrtec: Mitja, dobro jutro!

Težko pa je, ker so naši moški ostali doma – možje, sinovi ali bratje ... Težko je ostati z njimi v stiku, saj včasih je internet, včasih ga ni. Včasih jim zmanjka tudi elektrike. Težko je tudi gledati, v kakšnih razmerah živijo ljudje, ki so ostali v domovini. Avtobusi in vlaki ne vozijo, vse poti morajo opraviti s kolesom. Marsikate...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh