Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za julij

Objava: 01. 07. 2022 / 07:46
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2022 / 21:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za julij
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar

Urednikova beseda za julij

Najprej vas povabim, da na sosednji strani, to je na notranjem ovitku spodaj, pogledate, od kod je umetnina na naslovnici in namenite molitev za to deželo vsakič, ko boste vzeli v roke to izdajo Magnificata.

V tem mesecu praznujejo kar štirje zavetniki naše celine, poleg sv. Benedikta in sv. Brigite še naša blagovestnika sv. Ciril in Metod. Če bi radi zapeli njune litanije na str. 22, poiščite na spletni strani Magnificata note in povezavo na zvočni posnetek. Prisluhnete pa lahko tudi koralnemu napevu vstopnega speva za 14. nedeljo med letom, ki je zapisan z notami na str. 32.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 7/2022.

Ne pozabimo še na novost iz lanskega leta, ko sta se sv. Marti v bogoslužnem koledarju pridružila še sestra Marija in brat Lazar kot Jezusovi gostitelji. Z njimi se lahko tudi mi učimo, kako je treba sprejeti Gospoda v svojem domu. Tudi to je pot k svetosti.

Tudi v poletnem času z dopusti ali brez njih ohranjajmo molitveno kondicijo, tudi s pomočjo Magnificata!

Še pojasnilo o izvlečkih na polpraznih straneh tega meseca. Fabio Rossini nas v knjigi z naslovom Umetnost ozdravitve napotuje k Jezusu, ki nas lahko ozdravi na duši in telesu, kot zgled pa avtor daje krvotočno ženo iz Markovega evangelija, ki se je od zadaj dotaknila roba Jezusove obleke.

Sicer pa vas vabim, da tudi v poletnem času z dopusti ali brez njih ohranjajmo molitveno kondicijo, tudi s pomočjo Magnificata!


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 7/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh