Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za avgust

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 04. 08. 2022 / 07:46
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2022 / 16:49
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Urednikova beseda za avgust

Urednikova beseda za avgust
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar
Avgust je mesec Marijinega največjega praznika, ki razpolovi avgust na dva dela. Prav je, da se nanj pripravimo in da ga potem še nosimo s seboj in pobiramo njegove sadove.

Na svojski način naj nas pripravlja praznik Jezusove spremenitve na gori, katere zanimivo in starodavno upodobitev imamo na naslovnici; kot odmev praznika pa je god Marije Kraljice teden dni kasneje.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 8/2022.

Na sam praznik se bomo potrudili, da bomo z Magnificatom še posebej navzoči na nekaterih naših velikih božjih poteh, recimo na Brezjah in v Turnišču; in ob tej priložnosti bo odprta posebna ugodnost za potencialne nove poveličevalce in poveličevalke, ki bodo lahko dobili dva brezplačna izvoda. Povejte svojim prijateljem, naj nas poiščejo in obiščejo na stojnici, če bodo kaj poromali v te kraje.

Z Magnificatom bomo navzoči na nekaterih naših velikih božjih poteh, recimo na Brezjah in v Turnišču.

Ta mesec nas spremljajo ob koncu dnevov citati iz knjige Božje služabnice Cvetane Priol Na poti svetosti. Naslednjega avgusta bo namreč petdeset let od njenega odhoda v večnost.

Tiste, ki imate prijatelje med cerkvenimi glasbeniki, vabimo, da tem svojim prijateljem pokažete članke o vstopnih spevih (seveda vabimo tudi glasbenike same). Posebej poudarjamo vabilo h komponiranju in izvajanju te liturgične glasbene zvrsti. Veseli bomo tudi vaših odmevov na objavljene speve med berili, če jih uporabljate.

Blagoslovljen in molitve poln mesec vam želim.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 8/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Naročnine
5,90€ Poglej izdelek: Magnificat
Nalaganje
Nazaj na vrh