Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za oktober

Cecilija Oblonšek
Za vas piše:
Cecilija Oblonšek
Objava: 05. 10. 2022 / 07:46
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2024 / 18:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za oktober
Cecilija Oblonšek, članica uredništva slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Tatjana Splichal

Urednikova beseda za oktober

V mesecu rožnega venca okrepimo pobožnost te preproste in hkrati tako veličastne molitve, doma, v družini, v župnijskem občestvu, preko zooma, na poti.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 10/2022.

V molitvi nismo nikoli osamljeni, četudi molimo sami; samo misel na to, da hkrati s tolikimi vernimi po svetu v tem trenutku izgovarjam svetopisemske besede, prepletene z mislimi iz Marijinega in Jezusovega življenja, me lahko navda s pogumom in krepi zaupanje v Božjo pomoč! Naj vam bo pri tem v pomoč tudi Magnificat, ki nas s pesmimi slovenskih pesnic skozi ves mesec spominja, da smo v mesecu rožnega venca.

Samo misel na to, da hkrati s tolikimi vernimi po svetu v tem trenutku izgovarjam svetopisemske besede, me lahko navda s pogumom in krepi zaupanje v Božjo pomoč!

Preproste in »male poti« nas podobno kot rožni venec uči tudi svetnica, s katero vstopamo v mesec oktober, sv. Terezija Deteta Jezusa, ki ji tokrat posvečamo litanije. S koralnim vstopnim spevom pa bomo lahko počastili kar tri apostole, ki godujejo v tem mesecu. 20. oktobra se spominjamo tudi smrti Božjega služabnika Antona Strleta, ki mu je bil rožni venec vsakodnevna opora, zato bodo nekatere strani bogatili njegovi citati iz knjige Povsod Boga.

Med vaše molitvene namene prosim, da vključite tudi prošnjo za našega glavnega urednika br. Mirana, naj mu, kakor bi rekel sv. Frančišek, »brat osel« služi, da bo lahko skupaj z uredniško ekipo še naprej pripravljal številke naše revije, ki nam je vsem v pomoč na poti za Gospodom.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 10/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh