Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 15. 12. 2021 / 11:47
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.12.2021 / 12:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. Foto: Vid Ponikvar

Urednikova beseda

Decembrski številki na pot

Advent je za nas, urednike, in za vas, poveličevalce in poveličevalke, nekako dvojen: z redno številko Magnificata in z Adventnim sopotnikom, ki ga zvesti naročniki, ki nas spremljate več kot pet let, dobite v dar, za vse druge pa je na voljo na vseh rednih prodajnih mestih; pa tudi marsikateri župnik ga podari svojim sodelavcem. Neke vsebine so bolj poudarjene v eni, druge v drugi izdaji. Upamo, da vam obe pomagata približati se lepoti božičnega praznika in se oddaljiti od »adventnih motilcev«, ki hočejo Božič odtrgati od Boga.

Letos končujemo že osmo celo leto izhajanja naše revije in vsi sodelavci se veselimo, ker se je tako lepo ukoreninila med slovenskimi molivci. In prav vi ste s svojim izkustvom in pričevanjem najboljša reklama za Magnificat; zato se vam od srca zahvaljujemo. Ostanite z nami. Še naprej pa se vam priporočamo tudi za kako dobro besedo med znanci in prijatelji.

Ker se bo novo leto spet začelo s svetovnim dnevom miru, nas bodo na to pripravili tudi izvlečki iz okrožnice sv. Janeza XXIII. Pacem in terris (Mir na zemlji). Resda jo je napisal leta 1963, v zadnjem letu svojega pontifikata, sredi hladne vojne, a še vedno ohranja aktualnost kljub močno spremenjenim razmeram v svetovni politiki.

Ob koncu uvodnih besed pa vsem izrekam prisrčno voščilo in božični blagoslov v imenu vseh, ki se trudimo, da bi nas Magnificat naučil moliti in slaviti Boga v vsakem času in na vsakem kraju.


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 12/2021molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,50 evra, letna naročnina pa 59,40 evra. Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh