Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Utrip z »nenormalnim« učinkom

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 26. 01. 2022 / 12:04
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.01.2022 / 13:11
Utrip z »nenormalnim« učinkom

Utrip z »nenormalnim« učinkom

O komentatorski oddaji na TV Slovenija, ki je sredi meseca natančno izmerila utrip tistim, ki imajo polna usta medijske neodvisnosti in svobode, a očitno le zase in za svoje somišljenike.

Takole beremo na spletni strani TV Slovenija: »Utrip je odmevna, komentatorska tedenska oddaja informativnega programa. … Utrip je postopno postal izrazito avtorska oddaja s subjektivnim pogledom na najpomembnejše dogodke minulega tedna v Sloveniji. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobodo …« V skladu s temi standardi je nastal tudi Utrip, ki ga je 15. januarja podpisal novinar dr. Jože Možina. A ker je z njim razgalil perpetuiranje dražgoške mitologije, je nekaterim pospešilo utrip in dvignilo pritisk, številnim drugim pa vzbudilo upanje za bolj pluralno javno televizijo.

Morda je prav, da na začetku razčistiva neko načelno vprašanje. Popolnoma se zavedam, da smo vas z vabilom za ta pogovor znova izpostavili kritikam, češ, v drugem mediju pere perilo svojega medija. Ali je po vaši presoji nacionalna radiotelevizija legitimna tema splošnega medijskega zanimanja?

Absolutno je! Z vabilom, kot je vaše, nimam nobenega pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh