Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uvodna beseda za marec

Objava: 28. 02. 2023 / 14:32
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2024 / 18:21
Uvodna beseda za marec
Br. Miran Špelič je urednik slovenske izdaje Magnificata (Foto: Vid Ponikvar).

Uvodna beseda za marec

Dragi poveličevalci in poveličevalke! V postnem mesecu marcu nam bo pri molitvi pomagala starodavna podoba Križanega iz Pirana, ki jo imamo na tokratni naslovnici. V stoletjih je doživela veliko predelav, strokovnjaki pa so ji pred nekaj desetletji skušali vrniti prvobitni izgled. Vselej je klicala k spokornosti. Naj tudi nas danes.

Postni čas pa bodo lahko podprli tudi nabrani citati iz knjige Pierre-Hervéja Grosjeana, duhovnika versajske škofije, Biti pripravljen: duhovni oprimki, ki je lani izšla pri Celjski Mohorjevi. Za molitev križevega pota bo spet treba malo polistati in poiskati meditacije v obliki pesmi jutranje in večerne molitve od 7. marca dalje; rimske številke bodo v pomoč. Naj naši molitveni nameni spremljajo tudi papeža Frančiška ob 10. obletnici izvolitve (13. marca) in papeški nedelji, ki sledi; pa tudi teden družine, ki se istočasno pričenja.

Kako gre z obhajilnimi spevi? Jim kaj prisluhnete na posnetkih na spletu? Pridejo kdaj tudi v bogoslužje? In psalmi, katerih note tudi lahko najdete na Magnificatovi spletni strani? Čeprav še ni tako blizu, pa lahko že napovemo Dan za Magnificat, s katerim bomo začeli praznovanje naše desetletnice. Letos bo na Brezjah, kjer smo pred skoraj 10 leti tudi predstavili prvo številko slovenske izdaje Magnificata. Rezervirajte si čas v soboto 27. maj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh