Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več boscarolov!

Za vas piše:
Ožbej Peterle
Objava: 12. 04. 2022 / 23:03
Oznake: Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2022 / 10:54
Več boscarolov!
Ožbej Peterle. FOTO: osebni arhiv

Več boscarolov!

Newyorški MET (Metropolitan museum of art) velja za največji muzej v zahodni hemisferi. Lani ga je obiskalo približno toliko ljudi, kot ima Slovenija prebivalcev. Če ste se sprehajali po tej odlični ustanovi, kjer shranjujejo delček kulturne duše človeštva, ste nedvomno opazili, da je pri vsakem vhodu v novo sobano na zidu obešena tudi srednje velika tabla.

Zakaj, pomislim, in si jo pobliže ogledam. Seznam imen in še več imen. Naslednja sobana – nova tabla, nov seznam imen. Na vsaki tabli je bila namreč zahvala posameznikom in družinam, ki so s svojimi prispevki omogočili postavitev posamezne razstave. Ljudje, ki so imeli več, so nekaj vrnili družbi, da si lahko slehernik za nekaj dolarjev od blizu pogleda estetske in kulturne presežke, ki jih je bil sposoben ustvariti človek.

Vrnimo se v domače kraje. Ivo Boscarol je v nekdaj zaspani Vipavski dolini ustvaril svetovno podjetniško gazelo, katere uspehov niti ne bom našteval. Z znanjem, inovativnostjo, odličnim odnosom do zaposlenih in delovno ročico je bil vedno korak pred konkurenco ne le iz Vipavske doline, ampak na svetu, celem svetu! Plod svojega dela je letos prodal za 218 milijonov evrov. Čestitke! A novica, ki je sledila, je presenetila še toliko bolj. Predvsem tiste, ki ga ne poznajo. Boscarol bo investiral 20 milijonov za izgradnjo zdravstvenega doma, štiri milijone z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh