Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vladajoča politika si hoče povsem podrediti medije

Janez Juhant
Za vas piše:
Janez Juhant
Objava: 21. 07. 2022 / 23:33
Oznake: Politika
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2022 / 23:36
Vladajoča politika si hoče povsem podrediti medije
RTV Slovenija. FOTO: Bogomir Štefanič

Vladajoča politika si hoče povsem podrediti medije

Spoštovani gospe komisarki Vera Jourova in Dubravka Šuica, nova Vlada in Državni zbor Republike Slovenije drastično kršita svobodo medijev ter svobodo državljanov in skupin nasploh. Po padcu komunizma so mediji v Sloveniji ostali v veliki meri v rokah naslednikov komunistične nomenklature in so tudi obdržali kader in nadzor v nacionalni RTV.

Privatizacija družbenega premoženja jim je priskrbela sredstva za podporo komercialnim medijem. V zadnjih letih je bila celo večina zasebnih radijskih postaj nezakonito monopolno privatizirana. Približno 80 odstotkov medijskega prostora obvladujejo postkomunistične elite. V času vlade Janeza Janše 2020–22 je večina medijev neutemeljeno blatila in razbijala omenjeno vlado. Njihove večinoma neupravičene obtožbe so pomagale zavêsti volivce, da so izvolili sedanjo levičarsko koalicijo.

Novi zakon, sprejet po hitrem postopku, bo le okrepil nadzor vladajoče politike nad RTVS

Ta koalicija z izrednimi ukrepi nezakonito odstavlja in napada sedanje osebje nacionalne RTV. Pripravili so zakon in ga hočejo sprejeti po nujnem postopku, ki ga Poslovnik Državnega zbora v 143. členu predvideva za varovanje interesov varnosti ali obrambe države, odprave posledic naravnih nesreč ali preprečevanje težkih posledic za delovanje države.

Novi zakon se pripravlja torej po hit...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh