Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vokalna skupina Cantate Domino v Santiagu de Compostela

Objava: 21. 07. 2022 / 23:56
Oznake: Cerkev, Maša
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2022 / 00:00
Vokalna skupina Cantate Domino v Santiagu de Compostela
Pred katedralo sv. Jakoba. FOTO: Cantate Domino

Vokalna skupina Cantate Domino v Santiagu de Compostela

V jubilejnem svetem Jakobovem letu, ki je zaradi epidemije koronavirusne bolezni podaljšano iz leta 2021 še do konca leta 2022, je v katedrali sv. Jakoba v nedeljo, 3. julija, pri osrednji romarski maši ob 12. uri prepevala Vokalna skupina Cantate Domino iz Kočevja.

Duhovnik je v začetku maše pozdravil pevce iz Slovenije in romarje iz številnih držav. Somaševal je tudi duhovni vodja kolesarskega Jakobovega društva frančiškan p. Krizostom Komar. Skupina je ob oltarju prepevala pesmi v latinščini in slovenščini a cappella, pri Mozartovi obhajilni pesmi Ave verum pa jih je na orgle spremljal organist bazilike. Po maši so pevci v cerkvi izvedli krajši koncert sakralnih pesmi, s slovenskimi pesmimi ter s himno kolesarskih romarjev pa popestrili zbiranje romarjev na trgu pred baziliko. Ob tem so v vetru plapolale slovenska, kočevska in društvena kolesarska Jakobova zastava. Pevci so se z družinskimi člani odpravili še na Finistero, kjer so pri kamnitem križu zapeli slovensko himno, na pečinah ob pogledu na neskončni Atlantik pa v zahvalno molitev zase in za romarje staroslovanski Otche nash ter Oj božime in Pa se slišʼ.

Zadnji večer je p. Krizostom daroval mašo v slovenskem jeziku v čudoviti cerkvi svetega Frančiška, lučaj od katedrale svet...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh