Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsako življenje šteje

Za vas piše:
Emanuela Žerdin
Objava: 07. 06. 2023 / 09:24
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2023 / 10:29
Vsako življenje šteje
FOTO: Tatjana Splichal

Vsako življenje šteje

Pred leti so mediji stalno ponavljali stavek: »Vsako črno življenje šteje!« Z njim so izražali podporo borbi za enakopravnost črnskega prebivalstva v Ameriki. Na Googlu je 775.000 rezultatov tega znamenitega stavka.

Nekaj primerov: Delo piše leta 2015 za begunce – vsako življenje šteje. Družina leta 2022 objavi intervju s škofom iz Harkova, ki za svoje vernike sredi vojne vihre ponavlja isti stavek: Vsako življenje šteje. Reševalec, ki je pomagal po potresu v Turčiji, ponavlja leta 2023 isti stavek. Na pohodu za življenje leta 2023 udeleženci stavek »vsako življenje šteje« ponavljajo za nerojene otroke. Svetovalka v dnevnem centru, kjer se borijo za zmanjšanje samomorov med mladimi, leta 2022 pravi, »da je pomembno vsako življenje in da je mogoče preprečiti skoraj vsak samomor«.

V naših cerkvenih skupnostih se v času, ko je aktualno sprejemanje zakona o evtanaziji, pogovarjamo o naših pogledih na življenje in smrt. In tudi mi ponavljamo stavek »vsako življenje šteje« v duhu krščanske vere, saj je Kristus umrl za vse ljudi, ne samo za elito ali skupino pravičnežev. Prav krščanstvo je v prvih stoletjih prineslo kul...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh