Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Vse za Jezusa«

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 08. 06. 2022 / 20:34
Oznake: Duhovnost, Svetniki
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.06.2022 / 20:49
»Vse za Jezusa«
Jožef Marija Cassant. FOTO: splet

»Vse za Jezusa«

Blaženi Jožef Marija Cassant, redovnik trapist: »Na mesto slabih misli postavite Jezusovo ljubezen. Vedno se zavedam, da je kratka molitev iz dna srca, če človek ne more storiti ničesar boljšega, Bogu najbolj všeč. O, Jezus, podeli mi milost, da bi se lahko nenehno pogovarjal s teboj. Kalvarijska žrtev vsak dan potuje po vsem svetu, da bi se nenehno žrtvovala za slavo svojega Očeta in odrešenje sveta ... Pohabljeni, bolni, trpeči lahko ob katerikoli uri dneva ali noči, med dolgimi urami, ki jih tako otežujeta trpljenje in nespečnost, rečejo: 'V tem trenutku, na tem in tem kraju, duhovnik pristopa k oltarju in daruje Žrtev zadoščenja, Žrtev odpuščanja.'«

Ime: Krščen je bil kot Peter Jožef. Petrus izhaja iz latinske in grške besede petra, »skala«, prevedeno iz hebrejskega imena Kefa z istim pomenom, Jožef pa v hebrejščini pomeni »naj (Bog) doda (potomstvo)«.

Redovno ime: Jožef Marija.

Rojen: 6. marca 1878.

Kraj rojstva: Casseneuil, vas v departmaju Lot-et-Garonne na jugozahodu Francije.

Umrl: 17. junija 1903.

Kraj smrti: Opatija Sainte-Marie-du-Désert, Lévignac, Francija.

Družina: Rodil se je v družini premožnih kmetov, sadjarjev. Imel je devet let starejšega brata Emila. Družinsko okolje, prepojeno z globoko vero in pobožnostjo, je v njem že zelo zgodaj spodbudilo močno željo, da bi postal duhovnik.

Študij: Osnovno šo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh