Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vsiljevanju ideologije se je treba upreti

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 21. 09. 2022 / 15:04
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 17 minut
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2022 / 15:08
Vsiljevanju ideologije se je treba upreti
FOTO: Tatjana Splichal

Vsiljevanju ideologije se je treba upreti

V torek, 27. septembra, bo pred Državnim zborom veliki shod Za družine in otroke. V tem tednu bodo namreč poslanci odločali o spremembah Družinskega zakonika, s katerim bi uzakonili posvojitve otrok v LGBTQIA+ razmerja in ukinili pojmovanje zakona kot zvezo žene in moža. Razprava o noveli Družinskega zakonika, ki jo je 14. septembra pripravil Odbor DZ za delo in družino, je pokazala, da si vladajoča koalicija v resnici ne želi iskrenega dialoga.

Pobudnik in organizator shoda, ki bo v torek, 27. septembra, ob 17.00 pred državnim zborom, Aleš Primc je opozoril, da predlog novega družinskega zakonika vzpostavlja pravno podlago za pripravo šolskih programov, ki bi vključevali LGBT spolno vzgojo. Po izkušnjah iz tujine ta vzgoja vključuje tudi učenje, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost, obstaja tudi že slovenski priročnik Ljubezen je ljubezen, katerega vsebina je za večino staršev nesprejemljiva.

Primc zato spodbuja in poziva, da je treba narediti vse, kar je v naši moči, da zaščitimo družine in otroke: »Udeležba vsakega kristjana na shodu za zaščito družin in otrok je naša pravica, dolžnost in čast. V demokraciji je pomembno, da tudi množično pokažemo svoje mnenje. Družbo lahko spremenimo na bolje, če smo vidni na ulicah in se naš glas sliši v javnosti. Za pravično in do vseh prijazno Slovenijo moramo tudi kristjani in drugi pošteni ljudje na množičnih shodih pokazati svoje jasno stališče. Izkoristimo to pril...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh