Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zagotovilo rodnosti je zdrava družina

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 19. 10. 2022 / 10:43
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2022 / 10:45
Zagotovilo rodnosti je zdrava družina
Mari Osredkar. FOTO: Tatjana Splichal

Zagotovilo rodnosti je zdrava družina

Pri analiziranju demografskega dogajanja že poldrugo desetletje moči združujeta Institut Jožef Stefan in Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani.

Institut Jožef Stefan je v okviru tradicionalne mednarodne multikonference Informacijska družba v sredo, 12. oktobra, priredil 15. demografsko konferenco. V pripravo in izvedbo konference, posvečene demografskim in družinskim analizam, je že od začetkov vpeta tudi Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, in sicer zlasti prek prizadevanj frančiškana dr. Marija Osredkarja; predstojnik katedre za osnovno bogoslovje in dialog je namreč sopredsednik programskega odbora demografske konference in poleg predsednika tega odbora dr. Janeza Malačiča ter organizatorja konference dr. Matjaža Gamsa eden glavnih »motorjev« demografskih razprav v okviru multikonference Informacijska družba.

Morda je prav, da ob malce jubilejni 15. izvedbi demografske konference obudimo spomin: kakšni so bili začetki strokovnega povezovanja Instituta Jožefa Stefana in Teološke fakultete na demografskem področju?

Pred skoraj dvajsetimi leti je Institut Jožef Stefan organiziral...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh