Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj ateistični profesor nasprotuje evtanaziji

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 23. 11. 2022 / 08:40
Oznake: Nemiri, Odnosi, Svet
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2022 / 10:25
Zakaj ateistični profesor nasprotuje evtanaziji
Kevin Yuill. FOTO: Marjan Pogačnik

Zakaj ateistični profesor nasprotuje evtanaziji

Kevin Yuill, eden izmed govornikov na simpoziju o evtanaziji in samomoru s pomočjo, v Bruslju, svari pred »institucionalizacijo smrti«.

Med nasprotniki evtanazije in samomora z medicinsko pomočjo najdemo tudi mislece, ki se ne prištevajo med kristjane. To velja za Kevina Yuilla, profesorja zgodovine na britanski Univerzi Sunderland, ki zase pravi, da je ateist.

»Moje ozadje je levičarsko-marksistično,« je povedal na simpoziju o evtanaziji in samomoru s pomočjo, ki ga je v Evropskem parlamentu na povabilo poslanske skupine evropskih konzervativcev in reformistov pripravila evropska zveza za življenje in človeško dostojanstvo One of us. Prepričan je, da je evtanaziji mogoče nasprotovati s humanističnimi in liberalnimi argumenti.

Institucionalizirana smrt

Danes po njegovih besedah zlasti v Kanadi prihajajo na dan grozljive zgodbe, povezane z evtanazijo. »To sem napovedal pred desetimi leti. Takrat sem rekel, da z legalizacijo evtanazije in samomora s pomočjo institucionaliziraš smrt kot zdravstveno terapijo, kot recept za trpljenje, a potem je težko to odreči komur koli, ki prav...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh