Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zdaj je resen čas, ki zahteva resne ljudi

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 12. 04. 2022 / 23:03
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2022 / 10:50
Zdaj je resen čas, ki zahteva resne ljudi
Dr. Ernest Petrič. FOTO: Tatjana Splichal

Zdaj je resen čas, ki zahteva resne ljudi

Z dr. Ernestom Petričem, pravnikom, diplomatom, politologom in tudi povezovalnim politikom, se pogovarjamo o mednarodnih in domačih razsežnostih ruske agresije na Ukrajino.

Na sončni terasi enega izmed blejskih hotelov in ob pogledu na čudovito župnijsko cerkev sv. Martina se je zdelo skorajda čudno govoriti o črnih oblakih, ki jih na obzorje mednarodne skupnosti za leta naprej kopiči odločitev ruskega prezidenta, da z oboroženo agresijo »počisti svoje dvorišče«, kot v skladu z očitno še vedno živo doktrino nekdanje Sovjetske zveze v Ruski federaciji razumejo Ukrajino. V sproščeni blejski lepoti so zato še toliko bolj kontrastno prišle do izraza resne, skorajda svarilne besede dr. Ernesta Petriča o tem, kaj se nam ta čas dogaja, kaj nas še čaka in kako v tem okviru razumeti tudi skorajšnje slovenske parlamentarne volitve.

Zaradi prelomnosti dogodkov, ki so se zgodili na čisto konkreten datum, smo se pogosto vzajemno spraševali: kje si bil tisti dan? Na primer: kje si bil 11. septembra 2001, ko sta padla newyorška dvojčka? Podobno prelomnost lahko pripišemo tudi ruski agresiji na Ukrajino. Kje ste bili torej 24. februarja, ko je bila...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh