Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 07. 12. 2022 / 08:28
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2022 / 13:28
Žebljico na glavico
Marko Pavliha. FOTO: Andraz Purg/osebni arhiv

Žebljico na glavico

Nekoč, v davnih časih se je nekdo pretkano domislil, da je množico lažje obvladovati, če je razdeljena ali celo sprta, divide et impera, deli in vladaj, kajti poenotena se utegne upreti eliti.

Šolski primer je naša drobna državica, kjer je narod še vedno razklan na verujoče in ateiste, partizane in domobrance, komuniste in novejše osvoboditelje, socialiste in demokrate, nacionaliste in liberalce, rdeče in bele, naše in vaše, koalicijo in opozicijo. Namesto da bi se poslušali, pogovarjali in se dogovarjali, se raje ignoriramo, prepiramo in sovražimo, kar nas pelje v pogubo. Za nameček uradna delitev politike na levico in desnico zamegljuje pogled na najmočnejšo globalno »neodvisno stranko« – denar, ki je žal svetá vladar, od katerega smo vsi bolj ali manj odvisni, tudi mediji, ki prepogosto razpihujejo žerjavico in prilivajo gorivo na ogenj, namesto da bi ga gasili.

Radio Ognjišče /komentator dr. Marko Pavliha


Moč, ki jo ima polovica /slovenskega/ političnega prostora v izobraževanju, kulturi, medijih in sodstvu, je taka, da lahko javnemu prostoru vsili poljuben okvir in poljubne definicije. Je pa vseeno treba povedati, da vemo, v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh