Zapri
Iskanje

Zelenjavna juha z zdrobovimi žličniki

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 07. 09. 2022 / 15:42
Oznake: Kuharica
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2022 / 15:43

Zelenjavna juha z zdrobovimi žličniki

Zelenjavna juha z zdrobovimi žličniki
Zelenjavna Juha z zdrobovimi žličniki, Kuha Marko Čižman. FOTO: Tatjana Splichal

Najprej pripravimo maso za skutne žličnike: Maslo raztopimo v manjši skodelici, dodamo skuto, ščep soli, zdrob in jajca. Pšeničnega zdroba dodamo toliko, da je masa še mehka, da jo je mogoče lepo oblikovati. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo vsaj 20 minut, da zdrob veže tekočino.

Juha: Jušno zelenjavo operemo. Gomoljasto zelenjavo olupimo, vzdolžno narežemo na ploščice in nato na kockice. Listne dele sesekljamo. Cvetačo natrgamo na manjše cvetke...

Prvi mesec beri tednik Družina v digitalni obliki za 1 EUR!

Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close