Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čutim dolžnost, da se oglasim

Jožica Ličen
Za vas piše:
Jožica Ličen
Objava: 20. 12. 2022 / 09:35
Oznake: Božič, Praznik
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2022 / 07:01
Čutim dolžnost, da se oglasim
Jožica Ličen. FOTO: Tatjana Splichal

Čutim dolžnost, da se oglasim

Jožica Ličen je bila dolgoletna ravnateljica Škofijske karitas Koper. Zaradi bolezni je pred kratkim izgubila nogo in zdaj potrebuje invalidski voziček, Karitas pa ji je z darovi dobrotnikov omogočila dvigalo, da lahko gre iz hiše. Za Družino se je oglasila ob novici, da so invalidki v Kanadi, ki prav tako potrebuje invalidski voziček in dvigalo, ponudili raje evtanazijo.

Adventne svečke bodo kmalu dogorele in sporočile: »Dete je rojeno, sin nam je dan.« To malo Dete, ta otrok svetu prinaša upanje in mir. V zadnjem času je v svetu odjeknila vest iz Kanade, ki dobiva epiloge na sodiščih, čeprav naravni zakoni ne potrebujejo sodišč. Vojna veteranka Christine Gauthier, ki je služila v oddelku kanadske vojske, je bila hudo poškodovana v nesreči na vojaškem usposabljanju. Postala je invalidka in se je obrnila na kanadsko ministrstvo za veterane in zaprosila za dvigalo, ki bi ji v stanovanju olajšalo življenje v invalidskem vozičku.

Ljudje moji, ali si predstavljate, da so ji za rešitev nastale situacije ponudili po njihovem primerno rešitev: samomor z medicinsko pomočjo. Sama pravi, da ni mogla verjeti, da ji ponujajo injekcijo za smrt namesto dvigala. Torej evtanazijo.

Ko to berem, se šele zavem, kaj bi me...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh