Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje po ločitvi

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 19. 10. 2022 / 09:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2022 / 09:27
Življenje po ločitvi
FOTO: Osebni arhiv

Življenje po ločitvi

Želja mladoporočencev, ki stojita pred oltarjem, je, da bi njuna ljubezen trajala večno. Zakonsko življenje je polno ljubezni in veselja, a hkrati tudi preizkušenj, enkrat majhnih, drugič velikih, ki jih morata zakonca družno premostiti.

Kadar zakonca v tem nista dovolj močna, se lahko zakon sprevrže v pravo nočno moro, kar nemalokrat privede do ločitve (v Sloveniji razpade že tretjina zakonov, lani se je v povprečju vsak dan razvezalo šest parov).

Tako pričuje kanadski katoliški duhovnik Eric Kagy, pa tudi oče in dedek ter najbrž edini duhovnik z izkušnjo razveze. Nekoč je bil namreč tudi sam poročen, a sta z ženo zabredla v težave, ki so ju privedle do ločitve. Ko je njegova žena umrla, ga je pot pripeljala do skupine za razvezane. »Presenetilo me je njihovo veselje, njihova ljubezen do Boga in Cerkve ter njihova bratska ljubezen,« pravi Eric, ki je kasneje postal duhovnik in duhovni vodja te skupine. 74-letni duhovnik poudarja, kako pomembno je, da Cerkev nudi zavetje ločencem in sočutno duhovno spremstvo.

Tak varen pristan za soočanje z novo življenjsko situacijo in bolečino, ki jo lahko razvezani podelijo z ljudmi, ki jo bodo razumeli, v Sloveniji nudi skupnost Srce.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh