Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zmagoslavno leto rojstva Slovenije

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 27. 04. 2022 / 22:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.04.2022 / 23:25
Zmagoslavno leto rojstva Slovenije
Slovenska zastava ponosno plapola na naslovnici monografije. FOTO: Tatjana Splichal

Zmagoslavno leto rojstva Slovenije

V teh dneh je luč sveta ugledala dobrih 400 strani obsežna slikovna monografija »Zmagoslavno leto – Osamosvojitvena zgodba naše države Slovenije«.

Monografija opisuje dogodke v času od 23. decembra 1990 do 15. januarja 1992, ko smo si Slovenci izborili samostojno, neodvisno in suvereno državo. V projektu sta združila moči založba Družina in Urad Vlade RS za komuniciranje (Ukom). Obdobje slovenskega osamosvajanja, avtorje člankov v publikaciji, nastanek monografije in odločitev za ta projekt so na okrogli mizi na Brdu pri Kranju predstavili glavna urednica dr. Andreja Valič Zver, direktor založbe Družina Tone Rode, polkovnik in profesor na mariborski univerzi dr. Tomaž Kladnik, predavatelj antične zgodovine in latinščine na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru dr. Aleš Maver in direktor Ukoma mag. Uroš Urbanija.

Sprva projekt »Na današnji dan«

Direktor Ukoma Uroš Urbanija je na podlagi lastne izkušnje pojasnil, da je še zlasti med mladimi tematika osamosvajanja zelo malo prisotna. »Ko sem svoje otroke, najstnike, spraševal, kdaj so se začeli spopadi za samostojno Slovenijo, niso poznali tega podatka, k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh