Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zmagovalci natečaja revije #najst v knjižici Tvoj šepet 2021

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 01. 12. 2021 / 14:27
Oznake: Najst
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2021 / 11:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zmagovalci natečaja revije #najst v knjižici Tvoj šepet 2021
Nagrajenci literarnega natečaja revije #najst: Erika Kum, Zala Ilovar in Jošt Polc. FOTO: Ivo Žajdela

Zmagovalci natečaja revije #najst v knjižici Tvoj šepet 2021

Izšla je zbirka nagrajenih prispevkov z literarnega natečaja revije #najst Tvoj šepet 2021. Na natečaj je prispelo kar 53 prispevkov.

Revija #najst je v šolskem letu 2020/2021 pripravila že drugi literarni natečaj za mladino z naslovom Tvoj šepet. Nanj je prispelo kar 53 prispevkov – pesmi in kratkih zgodb. Nabor piscev in besedil je bil pester, izbor nagrajencev pa zato zahtevna naloga. Opravile so jo žirantke Mateja Gomboc, Cvetka Sokolov in Lucija Čakš, vse tri mladinske in otroške pisateljice.

Knjižica Tvoj šepet vsebuje osem najboljših prispevkov z literarnega natečaja revije #najst. 

Pestra mavrica najrazličnejših idej

»Zanimivo je brati besedila mladih,« je povedala žirantka in urednica knjižice Tvoj šepet 2021 Lucija Čakš. »Ko sem jih vsa zložila drugo za drugo v en sam dokument, je nastala pestra mavrica najrazličnejših idej, čustev, razpoloženj in doživetij. Pri enem besedilu sem se glasno nasmejala, že pri naslednjem pa me je zgodba tako pograbila, da mi je zastajal dih in mi je ob razpletu skoraj počilo srce.«

Pri enem besedilu sem se glasno nasmejala, že pri naslednjem pa me je zgodba tako pograbila, da mi je zastajal dih in mi je ob razpletu skoraj počilo srce.

Žirija je 1. mesto dodelila Eriki Kum (študentki Filozofske fakultete) s kratko zgodbo Naslednji dan, 2. mesto je zasedla Zala Ilovar (Škofijska klasična gimnazija) s pesmijo Sobotno čiščenje, 3. mesto pa sta si delila Barbara Kovač (BIC Ljubljana) s kratko zgodbo Arekses in Jošt Polc (Škofijska klasična gimnazija) s pesmijo Grenka usoda. Posebno nagrado za osnovnošolce je prejela Klara Šergon (OŠ Lesično) s pesmijo Tiha jasa.

Cvetka Sokolov, Mateja Gomboc in Katarina Ropret (z leve proti destni) so se na literarnem večeru v Galeriji Družina pogovarjale o literarnem zorenju. FOTO: Ivo Žajdela

Predstavitev na literarnem večeru

Nagrajenci so svoja dela predstavili tudi na literarnem večeru, ki ga je Založba Družina pripravila v okviru Slovenskega knjižnega sejma. V Galeriji Družina sta žirantki Mateja Gomboc in Cvetka Sokolov v pogovoru z voditeljico Katarino Ropret razkrivali podrobnosti svojega literarnega zorenja. Nagrajenci Erika Kum, Zala Ilovar in Jošt Polc pa so prebrali svoja nagrajena dela.

Knjižico Tvoj šepet 2021 lahko prelistate tukaj, kupite pa tukaj. Revija #najst je razpisala že nov literarni natečaj za šolsko leto 2021/22.

Kupi v trgovini

birma
Najst
5,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh