Zapri
Iskanje

56. študijski dnevi Draga 2021

Datum: 03. 09. 2021
Ločilo
Ura: /
Ločilo
Trajanje: 3.9.2021 - 5.9.2021
Objava: 03. 09. 2021
Ura: /
Trajanje: 3.9.2021 - 5.9.2021
Oznake: Frančišek, Mladi
Lokacija: Opčine, Italija
Ustavi predvajanje

56. študijski dnevi Draga 2021

56. študijski dnevi Draga 2021
Letošnji 56. študijski dnevi Draga 2021 bodo potekali od 3. do 5. septembra v parku Finžgarjevega doma na Opčinah.

Petkova okrogla miza bo posvečena dvajseti obletnici zaščitnega zakona Slovencev v Italiji in na njej bodo različni gostje spregovorili, zakaj je za obstoj in aktivni razvoj vsake manjšine temeljnega pomena pridobitev zajamčenega zastopstva v zakonodajnih in politično-upravnih telesih države. Eno bistvenih vprašanj je tudi odnos naše družbe do narave, ki smo ga predolgo zanemarjali.

O tem smo spregovorili že na lanski Dragi, a glede na pomembnost tematike je ponovno vključena v letošnje sobotno predavanje. Skozi prizmo Frančiškove okrožnice Vsi smo bratje bo govora o politiki, ideologiji in dialogu. Kako sprejemati druge, iskati skupno in hkrati braniti svoje? Letos obeležujemo tudi tridesetletnico osamosvojitve Republike Slovenije. O prehojeni poti bo spregovoril dr. Anton Stres.

Po večletnem premoru bo ponovno zaživela Slovenija party, ki jo bodo pripravil mladi Slovenskega kulturnega kluba. Ponosni smo, da lahko v študijske dneve vključimo mlade, ki bodo imeli sobotno dopoldne zase. Na okrogli mizi bodo spregovorili o temi, ki je še kako zanje pomembna, o poklicih bodočnosti in novih priložnostih.

Neposredni prenos študijskih dnevov bo na spletni strani www.draga-dsi.org in YouTube kanalu Draga streaming.

DRAGA-2.pdfKupi v trgovini

Novo
Veroučni
9,90€ Poglej izdelek: Mavrični most

Imaš zanimiv dogodek?

Deli ga z nami.

Dodaj dogodek

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh