Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

7. Zimski festival

Datum: 18. 02. 2024
Ura: 19.30
Trajanje: 18.2.2024 - 23.2.2024
Objava: 18. 02. 2024
Ura: 19.30
Trajanje: 18.2.2024 - 23.2.2024
Lokacija: Ljubljana
Ustavi predvajanje

7. Zimski festival

7. Zimski festival
7. Zimski festival bo potekal med 18. in 23. februarjem v Cankarjevem domu in Gallusovi dvorani. Na šestih nepozabnih koncertih se bodo občinstvu predstavili vrhunski domači in tuji glasbeniki:

7. Zimski festival bo v nedeljo, 18. februarja, ob 19.30 v Cankarjevem domu otvoril tajvanski pianist Kai-Min Chang. Spremljal ga bo Simfonični orkester RTV Slovenija, ki ga bo vodil Yan Pascal Tortelier. V drugem delu večera pa se bodo orkestru in maestru pridružili zbori in priznani solisti.

VABILO

Bogata dirigentska kariera je Roberta Abbada popeljala na vodilne svetovne odre, leta 2022 tudi na 70. Ljubljana Festival, kjer je vodil izvedbo veličastnega Verdijevega Rekviema. Tokrat pa bo v ponedeljek, 19. februarja, ob 19.30 v Cankarjevem domu gostoval na 7. Zimskem festivalu. Orkester Slovenske filharmonije, Komorni zbor Megaron in soliste bo na drugem koncertnem večeru Zimskega festivala popeljal skozi veličino religioznih in azijskih zgodb.

VABILO

V torek, 20. februarja, se bo ob 19.30 v Slovenski filharmoniji predstavila ena največjih umetnic svoje generacije, pianistka Olga Kern. Pred slovenskim občinstvom bo nastopila prvič, na recitalu pa bo interpretirala dela nemškega klasicizma in romantike, ameriškega modernizma ter mojstrov ruskega romanticizma.

VABILO

V sredo, 21. februarja, bosta ob 19.30 v Slovenski filharmoniji nastopila pevka Lidia Rodríguez González in trobentač Vicente Campos. Pod taktirko Miguela Á. Navarra bo zaigral Ensemble Dissonance, ki letos praznuje deset let delovanja. Na koncertu, ki obljublja nepozabno doživetje, se bosta prepletla španska virtuoznost in čar romske magije.

VABILO

V četrtek, 22. februarja, bo prvič v Ljubljani nastopil mednarodno priznan violinist Maksim Vengerov. Na klavirju ga bo spremljal njegov nekdanji profesor in pianist Vag Papian. Na odru Slovenske filharmonije se bosta predstavila s programom, ki sega od Johannesa Brahmsa, Césarja Francka in Sergeja Prokofjeva do Alekseja Shora.

VABILO
Vstopnice so na voljo na: ljubljanafestival.si, pri blagajni Križank, na bencinskih servisih in ostalih Eventimovih prodajnih mestih.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh