Zapri
Iskanje

Koncert Slovenskega okteta Po aleji skladateljev

Datum: 09. 03. 2022
Ločilo
Ura: 19:30
Ločilo
Trajanje: 9.3.2022
Objava: 09. 03. 2022
Ura: 19:30
Trajanje: 9.3.2022
Lokacija: /
Ustavi predvajanje

Koncert Slovenskega okteta Po aleji skladateljev

Koncert Slovenskega okteta Po aleji skladateljev
Ob sedmih desetletjih glasbenega poustvarjanja se bo Slovenski oktet, moški slovenski vokalni sestav, ki od svojega prvega nastopa izvaja izjemno širok in raznolik zborovski repertoar, poklonil svojim preteklim generacijam na kar sedmih koncertih v Križevniški cerkvi in v Poletnem gledališču Križank.

9. 3. 2022, 19.30
Križevniška cerkev
Po aleji skladateljev

Program koncerta 9. marca združuje nabor sakralnih in domoljubnih pesmi skladateljev, ki so slovenski in jugoslovanski kulturni krajini vtisnili globok pečat, njihovi obrazi na doprsnih kipih pa danes krasijo tudi Plečnikovo Alejo slovenskih skladateljev na Vegovi ulici v Ljubljani. Lahkotni, emotivni in ljudskemu duhu bližnji značaj pesmi na sporedu je še danes priljubljen, narodna zavest pa je v preteklosti zaradi številnih besedil in lahkotnih melodij postajala čedalje krepkejša.

Na koncertnem sporedu bodo dela skladateljev: M. Hubada, J. P. Gallusa, S. Mokranjca, G. Riharja, A. Foesterja, A. Hajdriha, V. Lisinskega, H. Volariča, H. Sattnerja, E. Adamiča, M. Vilharja, D. Jenka, F. Gabriča, K. Maška, glasbeni večer pa bo zaokrožila domoljubna pesem B. Ipavca.
Vstopnice za prva dva dogodka, ki bosta v Križevniški cerkvi 9. marca in 6. aprila, so na voljo na spletni strani ljubljanafestival.si,, pri blagajni Križank, na Petrolovih bencinskih servisih in drugih prodajnih mestih Eventim po Sloveniji.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh