Zapri
Iskanje

Podelitev odlikovanja za razstavo v Slovenskem etnografskem muzeju

Datum: 23. 09. 2022
Ločilo
Ura: 12.00
Ločilo
Trajanje: 23.9.2022
Objava: 23. 09. 2022
Ura: 12.00
Trajanje: 23.9.2022
Lokacija: /
Ustavi predvajanje

Podelitev odlikovanja za razstavo v Slovenskem etnografskem muzeju

Podelitev odlikovanja za razstavo v Slovenskem etnografskem muzeju

v petek, 23. septembra, ob 12. uri vabljeni v Slovenski etnografski muzej na slavnostni dogodek, na katerem bo odlikovanje za projekt La Doctora: Življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju prejela dr. Tanja Roženbergar, ki ji ga bo podelil g. Julio Enrique Mineur, poslanec Častne poslanske zbornice Republike Paragvaj. Priznanje Veleposlaništva Paragvaj v Sloveniji s sedežem na Dunaju bo za isti projekt prejela dr. Marija Mojca Terčelj, izročil ji ga bo Nj. Eksc. g. Juan Francisco Facetti Fernández, veleposlanik.  

Razstava pripoveduje življenjsko zgodbo dr. Branislave Sušnik, slovenske etnologinje, antropologinje in etno-lingvistke, ki jo je zgodovinska usoda ob koncu 2. svetovne vojne pahnila v novo, povsem drugačno kulturno okolje Paragvaja. Imela je mnogotere darove, ki jih je v okviru treh poglavitnih dejavnosti: muzeologije, znanstveno-raziskovalnega in pedagoškega dela združila v nedeljivo strokovno izkušnjo. Uspešen in odmeven projekt La doctora - življenje in delo slovenske znanstvenice v Paragvaju je rezultat večletnega timskega dela in mednarodnih sodelovanj ter medinstitucionalnih povezovanj. K njegovi odličnosti in odmevnosti so prispevali kolegice in kolegi, raziskovalci, ustvarjalci in strokovni sodelavci iz Slovenije in Paragvaja ter predstavniki diplomacije obeh držav. 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh