Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Glasbeniki optimistično zrejo v prihodnost

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 05. 01. 2021 / 14:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2021 / 14:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Glasbeniki optimistično zrejo v prihodnost

Glasbeniki optimistično zrejo v prihodnost

Novi Cerkveni glasbenik tokrat o tem, kakšna bo prihodnost glasbe po koncu epidemije.
Nova izdaja revije Cerkveni glasbenik prinaša osrednji pogovor s 70-letnikom Tonetom Potočnikom. Tone Potočnik je izredno plodovit glasbenik, ki je študiral glasbo v Ljubljani, Zagrebu in Rimu. Diplomiral je iz orgel, klavirja, gregorijanskega korala in sakralne glasbe ter opravil številne specializacije. Je priznan pianist, organist in predavatelj klavirja, partiturne igre in gregorijanskega korala na Akademiji za glasbo, kjer je izredni profesor za področje zgodnje glasbe. Je ustanovitelj in vodja več pevskih zborov, med drugimi tudi Koralnega zbora Akademije za glasbo. V zadnjem času se posveča predvsem gregorijanskemu koralu, ki je postal njegov način življenja.

V novi številki revije je objavljeno zanimivo razmišljanje ob 250-letnici rojstva Ludwiga van Beethovna z naslovom Preizkušani genij.

Ne spreglejte poročila ob štiridesetletnici Muzikološkega inštituta ZRC SAZU ter pobude »Glas za orgle«.

V teh dneh je potekala spletna delavnica o O-antifonah, zapis o tem preberite v pričujoči številki. »Ogledali« si boste lahko še obnovljene Goršičeve orgle v Mokronogu ter »prelistali« izbor novih glasbenih izdaj.


Letna naročnina na revijo Cerkveni glasbenik je 35,70 evra. Novi naročniki prejmete darilo: Vodnik po cerkveni glasbi. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Nalaganje
Nazaj na vrh