Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Na mladih svet stoji

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 15. 01. 2021 / 10:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2021 / 12:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Na mladih svet stoji

Komentar: Na mladih svet stoji

Naše skupnosti bolj kot kdaj prej potrebujejo ideje, zagnanost, smeh in idealizem mladih.

Zares prisluhniti mladim se mi v tem času zdi zelo pomembno, saj prinašajo svež veter v našo izčrpanost in ujetost v ustaljene okvire. FOTO: Tatjana Splichal



Čim dlje traja epidemija, močneje čutimo posledice, ki jih prinaša. Kljub temu se zdi, da bo te zdravstvene krize počasi konec: začelo se je cepljenje, prišla bo pomlad. A kakšna bo ta pomlad, kakšno prihodnost si želimo? Ne predstavljam si, da bi se preprosto vrnili na stare tirnice in zanemarili vsa spoznanja, ki smo jih kljub težavam v tem času pridobili. Imamo odlično priložnost, da stvari zastavimo drugače.

Na novo si želi mladinsko pastoralo zastaviti tudi Urad za mlade pri Slovenski škofovski konferenci, saj so izdali vprašalnik, namenjen mladim od 13. do 29. leta starosti, saj želijo slišati njihov glas, da bodo prepoznali njihove potrebe in na podlagi ugotovitev laže izoblikovali nadaljnje smernice v mladinski pastorali.

Zares prisluhniti mladim se mi v tem času zdi zelo pomembno, saj prinašajo svež veter v našo izčrpanost in ujetost v ustaljene okvire. Naše skupnosti v tem trenutku bolj kot kdaj prej potrebujejo njihove ideje, zagnanost, smeh in idealizem. Prisluhnimo zgodbam mladih, dajmo jim priložnost, zaupajmo jim, ustvarjajmo skupaj z njimi! Verjamem, da bomo po pogovoru z mladimi drugače gledali na krizo, v kateri smo se znašli, in upam, da bomo njihove predloge tudi upoštevali.
_ _ _

*Prispevek je uvodnik v prilogi Naša družina (3/2021).*

*Naša družina na facebooku TUKAJ.*
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Komentar: Kaj potrebujejo mladi?

Komentar: Miklavževo darilo

Komentar: Starševstvo, pot k svetosti

Komentar: Zaupajmo v lepši jutri

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh